Algemeen

Alles voor een perfecte studeerkamer in je huis

Ben jij vaak na werktijden nog bezig met je baan? Dan is het misschien eens tijd om een kamer in je huis om te toveren tot studeerkamer. In principe is dit best makkelijk: Je zet een bureautje neer met een stoel, en klaar is kees. Maar om een echt comfortabel kantoor te hebben waarin je lekker kunt werken, moet je toch iets meer doen dan dat. In deze blog geef ik hier tips voor.

Comfortabele meubels voor comfortabel werken

Voor een goede studeerkamer is het belangrijk dat je meubels aanschaft waar je lekker mee kan werken. Dit houdt in dat je een comfortabele houding moet hebben als je in je bureaustoel zit of aan je bureau werkt. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook belangrijk voor je fysieke toestand. Als je te lang in een verkeerde houding werkt, kan dit vervelende klachten opleveren. Investeer dus in een goed bureau en vooral een goede bureaustoel. Tegenwoordig zijn er enorm veel soorten bureaustoelen en je ziet bijna door de bomen het bos niet meer. Vraag in de woonwinkel naar ergonomische bureaustoelen. Dit zijn bureaustoelen die speciaal zijn ontworpen voor optimaal gebruiksgemak en comfort.

Maak het gezellig

Eerlijk is eerlijk, thuis nog bezig zijn met je werk is niet erg gezellig. Daarom moet je het maar, voor zo ver mogelijk, zo leuk mogelijk maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door leuke foto’s op te hangen aan de muur. Ook is het leuk om de studeerkamer een beetje kleurrijk te maken door bijvoorbeeld de muur te verven of leuke decoratieve dingen op het bureau neer te zetten. Hoe gezelliger je het maakt, hoe minder erg het is als je je ‘s avonds nog even terug moet trekken in de studeerkamer.

Zorg voor wat inspiratie

Hoe zorg je er nou voor dat je jezelf er nog toe kan zetten om in het weekend aan je werk te zitten? Dat is natuurlijk ook niet makkelijk. Toch zijn er een aantal dingen die je een duwtje in de goede richting kunnen geven. Zelf heb ik aan de muur boven mijn bureau een aantal inspirerende plaatjes en teksten opgehangen. Dit is niet perse allemaal werkgerelateerd. Zo zitten er bijvoorbeeld ook afbeeldingen tussen van landen die ik nog wil bezoeken. Dit soort dingen geven mij toch altijd net even wat extra motivatie om hard te werken en die paar uurtjes in het weekend maar voor lief te nemen. Zoek dus naar iets wat jou motivatie geeft en plaats geheugensteuntjes hieraan in je studeerkamer.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén