Algemeen

Aannemersbedrijf Rotterdam

Aannemer

Verbouwen kan veel voeten in aarde geven en je wilt dit zonder problemen verloopt. Een aannemer kan je daarbij helpen. Deze zorgt ervoor dat je verbouwing zorgeloos verloopt. Dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart en je kan focussen op andere dingen. Ook waarborgt de aannemer de veiligheid, het allerbelangrijkste dat er is bij een verbouwing. Het kiezen van de juiste aannemer is niet zomaar gedaan. Het is belangrijk een aannemer te kiezen die bij jou en je project past. Een ding is zeker, een goede aannemer staat garant voor een goed project. Hieronder zal je op weg worden geholpen om zonder problemen de aannemer te kiezen die bij jou past.

Certificaten en keurmerken

Als eerste is het verstandig te selecteren op certificaten. Deze certificaten en keurmerken geven je garantie op een betrouwbare en integere aannemer. Het eerste certificaat waar je naar uit zou moeten kijken is het Vca-certificaat. Dit certificaat geeft aan dat de aannemer weet hoe hij veilig te werk moet gaan. Dit is het allerbelangrijkste tijdens een verbouwing, je moet er niet aan denken dat er een ongeluk gebeurt. Als de aannemer in bezit is van het Vca-certificaat dan is het belangrijk uit te kijken naar het BouwGarant- keurmerk. Dit keurmerk zorgt al 20 jaar lang voor zekerheid en garantie. Een aannemer krijgt niet zomaar het Bouwgarant- keurmerk, hieraan zitten strenge eisen aan verboden. De aannemer zal moeten beschikken over de juiste diploma’s, verzekeringen en vakmanschap. Aannemers worden eens in de zoveel tijd getoetst om te checken of ze voldoen aan de voorwaarden voor het Bouwgarant-keurmerk.

Voordelen van een aannemer

Er zitten veel voordelen om een aannemer jouw verbouwing te laten realiseren. Als eerste is het veilig omdat je zelf niet hoeft te verbouwen. De aannemer zorgt er dus voor dat je zelf niks hoeft te doen. Verder is de aannemer aansprakelijk voor de verbouwing, stel dat er iets mis gaat dan draait de aannemer op voor de kosten en moet herstellen wat fout is gegaan. Een aannemer is vaak goedkoper dan een bouwbedrijf omdat er minder personeelskosten zijn. Dit komt omdat bouwbedrijven werken met een vaste organisatie wat vaak veel geld kost. Denk hierbij aan personeelskosten zoals verzekeringen en personeelsbelasting. Een aannemer werkt meer met zzp’ers waardoor hij flexibel mensen kan inzetten. Zo kan de aannemer zijn kosten drukken wat jou als klant ook weer scheelt.

Lees recensies

Een manier om erachter te komen of je te maken hebt met een goede aannemer is het lezen van recensies. Een gemakkelijke manier is door bijvoorbeeld op het internet te zoeken naar ‘recensies betrouwbare aannemer Rotterdam’ zullen daar veel recensies uit voortkomen. Je kan vervolgens ook mensen benaderen om te vragen naar ervaringen. Let er wel op dat recensies niet nep zijn, zorg ervoor dat er persoonsgegevens te vinden zijn bij de mensen die recensies schrijven.

Wees geduldig

Heb geduld bij het uitzoeken van de juiste aannemer. Er zijn er gigantisch veel te vinden dus het is belangrijk dat je zorgvuldig kiest. Veel aannemers zijn gespecialiseerd in specifieke projecten, maak hier gebruik van.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén